INDICATORS ON KüLTüR MANTARı TOHUMU YOU SHOULD KNOW

Indicators on kültür mantarı tohumu You Should Know

Indicators on kültür mantarı tohumu You Should Know

Blog Article

Kompost haline getirilecek katı hammaddeler pastörize edilip soğutulduktan sonra kompost içine istiridye mantarı miseli yani istiridye mantarı tohumu eklenmelidir. Kompost içine eklemeniz gereken misel miktarı, kompost içindeki katı madde miktarının % 5’i kadar olmalıdır.

Çevreye ve insanlara daha az zararlı alçı ve kireç gibi maddelerle yapılan sterilizasyon ise bazı mikroorganizmaların kireç duyarlılığının artması nedeniyle işe yaramaz hale gelmektedir.

İstiridye mantarı ile hazırlanan bir diğer tarif ise pratikliği ile gönülleri kazanır. Önce haşlanan sonra kavrulan mantar ile lezzetini kazanan tarif, kolayca hazırlanan yemekler arasına girer.

■ Daha sonra mantarın yetişmesi için ideal alanlar olan bodrum katı ve mahzen gibi yerleri hazırlamanız gerekli.

Mantarlarla yapabileceğiniz en doyurucu tariflerden biriyle devam ediyor, hazır lazanya yapraklarından destek alarak beşamel soslu, bol mantarlı bir lazanya hazırlıyoruz şimdi.

Ayrıca klor ve klor gazı insan sağlığı açısından zararlı olup üretim aşamasında göz ve deri ile temasında veya solunmasında ciddi sağlık problemleri oluşturabilir.

Toplam ağırlığın yüzde ikisi zaten yeterlidir ve toplam ağırlığın dörtte birine kadar spawn eklemek yanlış değildir. Dolayısıyla, substratın ağırlığının% twenty-30’u arasında olduğundan fazla tahmin etmemesi veya fazla tahmin etmesi önemsizdir.

Lezzetli olduğu kadar bu mantarı yetiştirmek de oldukça kolaydır. Tesislerde yetiştirilebildiği gibi evlerde de kolaylıkla yetiştirilebilmektedir. Evde yetiştirmek için öncelikle aşağıdaki malzemeleri almalısınız.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to obtain the very best YouTube expertise and our hottest get more info features. Find out more

Japon, Kore ve Çin mutfaklarında hatırı sayılır bir yeri bulunuyor. Yaprak mantarı veya kayın mantarı olarak da bilinmesinin sebebi, doğada kayın ve kavak ağaçlarının gövdelerinde yetişmesinden kaynaklanıyor.

İster tek başına ister farklı yemeklerin yanında servis edebileceğiniz yemek, sade haliyle baş döndüren bir lezzete sahiptir. Yan yemek olarak servis edildiğinde de mantarın tadını çıkarmanızı sağlar.

Biraz sarımsak ve soğanla buluştuğunda adeta zirveye oynayan tadıyla damaklarda iz bırakan bu nefis mantarı gelin birlikte tanıyalım ve yetiştirilmesinden faydasına dek tüm özelliklerini keşfedelim.

Işık alma seviyesine göre beyaz ile siyah arasında değişebilen renge sahip olan istiridye mantarı, son yıllarda mutfaklarda daha sık boy gösterdiği için özel olarak ekimi yapılan mantarlardan birisidir.

· Sıcaklık ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları genellikle 18-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. Ayrıca, ortamı karanlık bir yerde tutun.

Report this page